Despre Raluca Dumitru

Cine sunt                                                                                                  photo_RalucaDumitru

Înainte de toate, uitandu-ma cu onestitate in urma, spun ca sunt un om norocos. Un om care, pe drumul adesea neliniar al vietii, a fost ghidat catre cele mai bune alegeri, la momentul potrivit, in locurile potrivite. Si spun asta gandindu-ma inclusiv la evenimente sau intamplari pe care la momentul lor le-am perceput ca fiind mai putin confortabile sau dezirabile.

Prin urmare, sunt un surfer care isi alege valuri bune, mai linistite sau mai tumultoase, si isi traieste lectia fiecarui val.

Background

Profesional, am petrecut peste 13 ani lucrand in Training & Development deopotriva in organizatii multinationale din industrii diferite, cat si pentru o mare companie americana de training si consultanta prezenta pe piata romaneasca. Printre calificarile mele se numara:

  • Certified Professional Coach (APC) de catre International Institute for Coaching & Mentoring (IICM);
  • Facilitator Coaching Masterclass pentru Scoala de Coaching Noble Manhattan;
  • Membru in comunitatea Human Invest - trainer certificat Leadership Situational II si Situational Front Line Leadership (Ken Blanchard);
  • Consultant acreditat in instrumentele Human Synergistics (LSI, GSI);
  • NLP Practitioner, certificare IANLP;
  • Trainer certificat in curriculele de Leadership si Customer Service - Achieve Global;
  • Pregatit ca si A&DC Assessor de catre Response International.

 Cu cine lucrez

Lucrez cu oameni din business (middle manageri, senior manageri, team leaderi etc) aflati intr-un prag suficient de maturitate profesionala care urmaresc sa faca saltul de la aproape bine sau bine la foarte bine. Cu oameni care au in urma rezultate remarcabile si isi doresc sa adauge un plus de calitate vietii lor profesionale sau personale. Care devin constienti de dificultati sau blocaje si vor alaturi un partener de dialog neutru, nejudicativ care sa ii sustina in a-si clarifica noi obiective sau strategii. Si care isi doresc ca pe acest drum al optimizarii sa isi redescopere bucuria uneori ratacita de a fi.

Cum lucrez

Structural sunt o persoana orientata deopotriva catre oameni si rezultate. Ceea ce ma ajuta ca in conversatiile de coaching sa fiu deopotriva empatica si suportiva, dar si apriga in a conduce clientul catre schimbarea pe care si-o doreste. Ascult omul din fata mea, ma conectez la ceea ce transmite, sesizez tipare sau incongruente si le ofer spre observare. Incurajez, provoc, deschid perspective noi, sustin, ghidez catre obiectiv. Ma simt foarte dedicata clientilor mei si, intamplator sau nu :-), atrag oameni cu care imi este realmente drag sa lucrez.