Despre Raluca Dumitru

Cine sunt

Înainte de toate, uitându-mă cu onestitate în urmă, spun că sunt un om norocos. Un om care, pe drumul adesea neliniar al vieții, a fost ghidat către cele mai potrivite alegeri, la momentul potrivit, cu oamenii potriviți. Și spun asta gândindu-mă inclusiv la evenimente sau întâmplări pe care la momentul lor le-am perceput ca fiind mai puțin confortabile sau dezirabile.

Prin urmare, sunt un surfer care își alege valuri bune, mai liniștite sau mai tumultoase, și își trăiește lecția fiecărui val.

Background

Sunt un coach și trainer deopotrivă orientat către rezultate și oameni, cu o experiență în zona de dezvoltare a oamenilor care se întinde pe o durată de peste 16 ani.

Înainte de a-mi începe practica de coach profesionist, am experimentat atât rolul de consultant extern, cât și pe cel de profesionist intern de training și dezvoltare, în companii multinaționale din industrii diverse, ceea ce mi-a permis să îmi construiesc o perspectivă echilibrată în domeniu și să acționez în baza unui background versatil.

 Roluri și acreditări

  • Professional Certified Coach (PCC) de către International Coach Federation (ICF);
  • Mentor Coach – Solutions Academy;
  • Team Coach – Solutions Academy;
  • Facilitator Coaching Masterclass pentru Școala de Coaching Noble Manhattan;
  • Trainer certificat Leadership Situational II și Situational Front Line Leadership (Ken Blanchard);
  • Consultant acreditat în instrumentele Human Synergistics (LSI, GSI);
  • NLP Practitioner, certificare IANLP;
  • Trainer certificat în curriculele de Leadership si Customer Service – Achieve Global;
  • Pregătit ca și A&DC Assessor de catre Response International.

 Cu cine lucrez

Lucrez cu oameni din mediul corporate ( membrii ai echipelor de conducere executivă,  senior manageri, middle manageri, profesioniști seniori etc) aflați într-un prag suficient de maturitate profesională care urmăresc să facă saltul de la aproape bine sau bine la foarte bine. Cu oameni care au în urmă rezultate remarcabile și își doresc să adauge un plus de calitate vietii lor profesionale sau personale. Care devin conștienți de dificultăți sau blocaje și vor alături un partener de dialog neutru, non-judicativ care să îi susțină în a-și clarifica noi obiective sau strategii. Și care, nu în ultimul rând, își doresc ca pe acest drum al optimizarii să își redescopere bucuria, uneori rătăcită, de a fi.

Cum lucrez

Ca si coach, alegerea mea este să adopt un stil deopotrivă suportiv și confruntativ, ținând clienții puternic ancorați în zona de schimbare dorită. Adresez întrebări care se duc în miezul problemei și acompaniez clientul în a transforma felul în care acesta simte, gândește și performează. În dialogurile noastre de coaching, clienții ajung în punctul în care considera posibilități neexplorate, pe care le concretizează în acțiuni și rezultate palpabile.

Cred cu tărie că oamenii au tot ceea ce au nevoie pentru a-și împlini aspirațiile și că transformarea este nu doar posibilă, ci parte esențială din natura umană.

In calitate de trainer și coach, îmi acompaniez clienții pe teme legate de leadership, performanță și motivare a echipelor, comunicare interpersonală, impact personal și influentă, inteligență emoțională, management al conflictelor, change management, scop și valori personale sau de echipă, wellbeing.

Clienți

În proiectele mele de consultanță, am lucrat cu manageri pe diferite niveluri și profesioniști din companii multinaționale printre care se numără:

Danone, WNS Global Services, Novartis, Honeywell, Terapia, Adient, ING Bank, Vodafone, PepsiCo, TUI, Mars, Federal Mogul, KPMG, Alpha Bank, SNC Lavalin, Cameron.